Ordentligt Øl

Drik ordenligt øl!

Der er så meget godt derude, men desværre også alt for meget skidt. Øl er en nydelsesvare, men over 90% af det øl vi danskere drikker kommer fra de store industribryggerier.

Hos Platan Øl sælger vi tjekkisk fadøl, som er brygget ordentligt og med tålmodighed. Hele bryggeprocessen tager som minimum 6 uger, heraf er 4 uger lagring et minimum. Dette kan smages- øllet stadig let drikkeligt, med den klassiske tjekkiske bitterhed (fra Saaz humlen) og uden bismag af tilsat sukker eller andre ”snydetricks”

Industribryggerierne har efterhånden optimeret ølbryggeprocessen i en sådan grad at deres øllet kan laves på 7-9 dage. Selv hæderkronede Tjekkiske brygerier, har ændret så meget i deres traditionelle (og fantastiske) bryggemetoder, at brygmestre har sagt op, for i stedet at gå til de mindre bryggerier.

På Platanbryggeriet har vi netop en af disse stolte brygmestre. Michal nægter at brygge øl på den moderne måde som jakkesættene fra regsnskabsafdelingen i de store bryggerier kræver. Michal har en klar filosofi om at brygge den naturlige pilsner. Vandet kommer fra kilden under bryggeriet, malten kommer fra tjekkisk byg, som bliver maltet i ejet malteri på bryggeriet, humlen er tjekkisk Zaars humle og gæren er traditionel pilsnergær. Dette er den fulde ingrediensliste. Jeg spurgte ham engang om han ikke var fristet til at tilsætte sukker til fermenteringsprocessen, så den gik hurtigere. Han blev ret så fornærmet og sagde, at han slet ikke kunne se rationalet, øllet ville smage dårligere, og det eneste man ville opnå var nogle dages hurtigere gæring, hvad var ideen med det? De manglede jo ikke gæringstanke, så øllet kan jo bare gære i den tid det har brug for… og derudover er sukker møgdyrt…

One thought on “Ordentligt Øl

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *