Øllet

Her kan du læse om vores

dejlige tjekkiske fadøl


 

pilsner 150x150 Øllet
Platan pilsner er en original og karakteristisk, tjekkisk pilsnerøl af højeste kvalitet og med en alkohol­procent på 4,8. Let humle og let bitterhed med en ren og klar eftersmag. Platan pilsner nydes til mad, som en kølig forfriskning og til en festlig skål.

 

granat 150x150 Øllet
Granát classic er en tjekkisk semimørk pilsnertype med en alkoholprocent på 4,5. Granát er mørkere end en almindelig pilsner og en smule sødere, men stadig en let drikkelig classic med et flot skum og et smagsspektrum der går fra karamel over malt med den karateristiske tjekkiske bitterhed.

 

demon 150x150 Øllet
Démon special er ligesom granaten en semimørk, men har mere karakter, malt og alkohol. Demon nydes af folk der sætter pris på de mørkere øltyper og ales. Den har en alkoholprocent på 5,2.

 

lobkowicz 150x150 Øllet
Lobkowicz Cerny (tidligere Merlin Tmavy) har fået nyt navn, men er stadig en sort pilsner… en såkaldt schwarzbier. Øllet er kulsort, med klare nyancer af både lakrids og kaffe. Farven er naturligt opnået ved brug af hårdtristet malt. Fås udelukkende på fad.

 

flying cloud 150x150 Øllet
Flying Cloud IPA er en særlig overgæret øl fra bryggeriet Chlumec. Den er fremstillet med de aromatiske amerikanske humler Amarillo og Cascade. Den særlige cold-hop metode resulterer i en øl med en meget intens smag, aroma og bitterhed. Det er en typisk Indian pale ale type, som dufter af blomster, frugt og rosiner med intens humlearoma med en antydning af citrus og mandarin. Det er dog stadig i den lettere ende, så alle stadig kan være med.

 

velen 150x150 Øllet
Velen hvedeøl er en noget så sjældent som en tjekkisk hvedeøl. Den overgæret og ufiltreret og har en liflig smag med masser af frugt og en god sødme. Fås udelukkende på fad.

 

merlin 150x150 Øllet
Merlin dobbel bock 7,5 % Bock er godt, dobbel bock er dobbelt så godt. Selv om det er en typisk tysk øl type, kan tjekkerne også lave vidunderlig bockøl og her er et pragteksempel på dette. Kraftig med fylde, en godt duft af bla. tørrede frugter. Fås udelukkende på fad.

 

iStock 000014979421 Small 400x400 150x150 Øllet
CH Alkoholfri classic Her er der tale om en anderledes classictype øl, altså en god semimørk brygget tjekkisk øl, som efter brygningen er vakuumdestilleret, for at fjerne alkoholen. Det betyder at den rene ølsmag er bevaret, og at vi endelig har en alkoholfri øl, der er værd at drikke. Den alkoholfrie øl indeholder officielt max 0,5 procent alkohol, grundet den strenge tjekkiske ølbrygningslovgivning er det angivet sådan, men reelt set er meget tæt på 0,0 % alkohol. Det fås udelukkende på 20l fad med m-kopling, som vi selvfølgelig stiller til rådighed.

 

nealko 150x150 Øllet
Platan Alkoholfri er vores anden alkoholfrie øl. Platan Alkoholfri er en god tjekkisk pilsnertype, som man kan køre hjem på. Den er perfekt til frokostrestauranter og sportsstævner eller andre steder, der gerne vil servere en kold og velsmagende alkoholfri fadøl.