Se en øl

Øl til film / øl på film

Ok, så er det vist ved at være slut med sommeren. Og vintertiden er jo en tid hvor man prøver at lægge så meget af sin tid indendøre. Man kunne jo se en film. Og hvorfor skriver jeg så om det?

Jo jeg kom til at side og fundere over øl i film (som nogen måske ved har jeg en skummel fortid på film videnskab på det gode gamle ”loonyversety”, så den slags tanker får jeg en gang imellem).

Og da øl er en naturlig del af vores verden, optræder det og ofte på film. Jeg har fundet et par eksempler frem (og der kommer jo nok flere til hen af vejen).

Den første mange kommer til at tænke på, er nok mest på grund af titlen, Øllet lev hans skæbne, med W.C. Fields.

Og selv om W.C. Fields er mest kendt som en gin drikker, kom han jo også med udtalesen ”Alle skal tro på noget, jeg tror at jeg vil ha mig en øl”.

Hvis vi skal være helt ærlige, så er der jo ikke særlig meget øl med i filmen. Den er mest berømt for scenerne hvor hovedpersonen åbner døren, udtaler “ain’t fit for man nor beast.” Og får en spand sne i ansigtet. Men det er en sød og sjov lille film og du kan se den her:

https://archive.org/details/fatal_glass_of_beer

Jeg vil anbefale at man nyder den med en god mørk øl till, f.eks. en Tjekkisk dobbeltbock (hey, jeg skal jo kunne retfærdiggøre det her over for chefen).

 

Langt mere moderne er Beerfest, der faktisk er langt morsommere end jeg havde regnet med. Den ligner en typisk åndsvag amerikansk teenager komedie, men har faktisk nogle gangske gode elementer og er ret sjov det meste af vejen. Handlingen drejer sig om en gruoppe amerikanere, der er i München til oktoberfest. Her vader de ved et uheld ind i de uofficielle mesterskaber i øldrikning. De beslutter sig for at deltage og bliver naturligvis totalt ydmygede. Det kan de naturligvis ikke have sidende på sig, så de tager tilbage til USA, for at lave et drømme hold af øldrikkere. De fleste kan nok regne ud hvordan det går her fra, men det er nu ganske sjovt lavet.

Filmen er ofte på tilbud i div. Lavpris dvd butikker og er helt klart de 30 kr. værd som jeg ofte har set den til.

Se traileren her:

https://www.youtube.com/watch?v=pV/3-iLoitJU

 

beerfest 202x300 Se en øl

 

Den sidste på min liste for denne gang er Beer wars. Her er vi måske over i det lidt nørdede. Det er en dokumentarfilm om det amerikanske øldistributionssystem og øl industrien i det hele taget. Der er nogle ganske overraskende oplysninger i filmen. Det er en klassisk David imod Goliath historie og kvinden med det lille bryggeri, der forsøger at komme ind på et marked domineret af giganter (hmmmm, hvorfor virker det så bekendt?). Den er godt lavet og giver som sagt et indblik i en industri der præger vores verden og vores øl.

beer wars 197x300 Se en øl

Skulle man bare have lyst til noget i den lette og hurtige ende af skalaen, er der jo også tv serier hvor øl spille en væsentlig rolle.

 

Sams bar er jo en klassiker. Den er godt nok lidt præget af tidens tand, men det kan da være meget hyggeligt med et kort gensyn en gang imellem. Om ikke andet for at se Woody Harrelson som ung og uspoleret.

 

 

Nu vi er ved tvserierne, så er der jo også masser af øl. Det er jo primært Duff, et mærke der startede som et rent fiktivt produkt, men som nu er i handlen visse stede. Det man kan sige om Duff er, at de fleste kommer med kommentaren ” den er ikke så slem som jeg forventede” og at det nok er den mest pirat kopierede øl i nyere tid. Der har været en del sager med bryggerier der har lavet Duff uden at spørge om lov først. Homer er jo kendt for citater som “Ah, good ol’ trustworthy beer. My love for you will never die.” Og mere I den stil.

omer duff beer 300x213 Se en øl
EN god øl til filmen.

Nå, nu er det tid til at slappe af med en film og lidt godt tjekkisk øl, jeg vender snart tilbage, forhåbentligt snart med noget om bøger om øl.

 

Det var alt for denne gang.

Vi ses ude i den store skummende ølverden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *